HlavickaHlavickaHlavickaHlavickaHlavicka
AFRO FÓRUM / Afropokec / Průměrný věk hráču na djembe

autor PŘÍSPĚVEK
djemb001
28.7.10 16:17, odpovědět

Zdravim, je mi 17 let a už cca. 1,5 roku hraju na djembe. Pravidelně se učastním různých workshopů a srazů bubeníků (srazy Trieba Fuega) a vždycky jsem tam nejmladší. Tahle zkušenost mě dovedla k myšlence, proč jsem tam nejmladší? Proč nehrají lídé mého věku, nebo spíše proč jich je tak málo (osobně znám jednoho)? Když se prozhlídnu kolem jsou akcí se účastní lídé kolem 22-30 let. pomůže mi to někdo vysvětlit?

volver
člen
29.7.10 11:24, odpovědět

čus
podle mě je to proto že o Djembe a vlastně i celkově o Africe je tady u nás na "západě"
dost málo informací.
Tedy samozdřejmě informací je dost, pokud se chce člověk o tom dozvědět víc.

Co se týče muziky tak v tomhle případě je to jasné ,stačí se podívat na dopolední pořad tipu ESO (nevim jestly to ještě funguje :) Já osobně si tam pamatuju Terezku Pergnerovou ještě bez těch boláčků na obličeji.. :) a každej druhej chce bejt buďto kytarista, zpěvák nebo hiphoper :)
(tím neříkám že koukáš na eso :)) ale je jasné, že se smysl pojetí muziky se utváří už od ůtlého věku...

Takže si myslim že i třeba dost šikovnejch lidiček je i kolem tebe a jenom neinformovatelností se zabíjí potencionální talent, což je samozdřejmě škoda :)

Pokud zrovna nejsme z kámošema nalezlí ve zkušebně a jdu si sám zamlátit tak se dost často se setkávám z otázkama tipu: odkud je ta muzika, jakpak se vlastně na ten bubínek hraje ?,, mno tak asi tak no.. a to nejenom od starší generace ale i od mladejch lidiček.

abcd
30.7.10 09:25, odpovědět

per djembzerozerouna

protože čas je relativní pojem a každý má svoji cestu.

Zichac
člen
4.8.10 18:04, odpovědět

Djembe nepatri do hlavniho proudu v Evrope. Kytara, basa, bici je zaklad kapely a zacinajici muzikant najde jednoduse ucitele ci spoluhrace do kapely. Djembe je v nasich koncinach spise "dopnek". Nebo obcasna zabava k ohnni.
No a kdyz chce clovek slusny "doplnek" tak potrebuje par litriku, ktere mladi muzikanti vetsinou vyuziji na koupi lepsiho vybaveni sveho hlavniho nastroje.
Vetsina muzikantu ma doma alespon takove to dekorativni soustruzene "djembe alias bongo". No a koho to chytne a zacne se o to zajimat, tak ten si koupi poradne djembe, ktere neco stoji.
No a tohle je teda muj pripad, koupe prvniho poradnyho djembe mi trvalo celych 25 let :-)
Dalsi veci se kterou se hlavne panelakovy djemboleros (ale i bubenici obecne) potykaj je domaci cviceni. Kytaru, basu si pustis do sluchatek a muzes smazit i ve dve rano, ale pilovat techniku na djembe potichu jde velmi obtizne.
A to pripadne zajemce muze taky odradit. Nac si koupit drahe djembe,kdyz ho vytahnes 2x za rok do parku?
Mozna by nebylo od veci, abys napsal sam jak si v 15ti objevil djembe...

PŘÍSPĚVEK
jméno:
text příspěvku:
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

PŘIHLÁŠENÍ

JAK NA FÓRUM?
KDYŽ SE ZAREGISTRUJETE

nejen že vám nikdo nevyfoukne vaše jméno ale budete moci:
  • dostávat upozornění na nové odpovědi emailem
  • zpětně editovat svoje příspěvky
  • vkládat odkazy do příspěvků
  • nahrát vlastní obrázek (avatar)