| autor |
PŘÍSPĚVEK |
dominikform
člen
|
19.10.09 09:54, odpovědět
Ahoj,
včera jsem byl na první ze série přednášek a mám dva postřehy.
Přednášky byly úplně výborné. Hodně jsem se naučil a musím velmi poděkovat za organizátorům za připravu a celou práci.
Mám jen malou prosbu (doporučení) k organizaci. S ohledem na přednášející je nepřípustné, aby se mezi posluchače přidávali opilci z baru nebo aby přednášející museji překřikovat bar.
Řešení je jednoduché a nestojí nic. Na přednáškách se tomu říká "služba u dveří", která hlídá uzavřené dveře (zabrání hluku z baru a courání tam a zpět).
Zvukař, který bude učasten přednášek, aby správně nastavil hlasitost mikrofonu a v průběhu ji hlídal.
Tímto dramaticky zprofesionalizujete organizaci přednášek.
Doufám, že se na mě nebudete zlobit, že vám do toho kecám. :-)
Pro mě je i tam důležitější obsah než forma, ale s respektem k přednášejícím jsem vám to musel napsat.
Díky!
|
amopra
člen
|
19.10.09 12:01, odpovědět
Už jsem s k tomu vyjádřila v druhé diskuzi..
Poprvní přednášce ( která bez mikrofonu mohla být ůře slyšena) se dal mikrofon, vypla se úplně hudba na baru a do místnosti k baru se natála bedna, kde byla přednášky pustěna...
AD Alkohol, meůžeš dělat nic.. kdybych tam viděla nějakého opravdu opilého člověka, vyhodila bych ho... ale s tím, že si někdo k předášce dá pivo víno.. nic dělat nejde... Není to akademická půda..
Jinak pan kandert, paní jiroušková i mildrenová budou přednášet i nadále..)
|
amopra
člen
|
2.11.09 21:01, odpovědět
Další přednáškový večer: * Předposlední neděli v měsíci listopadu bude probíhat druhý díl AFRIKANISTIKY + výstava Nahá Afrika
* 16:00 – 17:00
PhDr. Petr Skalník, CSc -Otázka státu v Africe
* Přednáška se zaměří na vznik centralizovaných politických útvarů, jejich další vývoj do doby koloniální expanze. Koloniální- stát a stát postkoloniální, role náčelnictví, jak v minulosti tak v současnosti * 17:15 – 18:15
PhDr. et PaedDr. Hana Horáková, Ph.D. – Kulturní rozmanitost JAR
* Přednáška se zaměří na problematiku kulturní variability Jižní Afriky. Tento zdánlivě neutrální fenomén bude podroben kritické analýze a konfrontován se současnou situací nové JAR po zrušení apartheidu, která je charakterizována specifickou kulturní politikou – utvářením nové národní kultury spolu s budování jednotného jihoafrického národa.
* 18:30 – 19:30
PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D.- Etiopie
* Přednáška se bude zabývat socio-politickým vývojem v Etiopii od konce vlády Mengistu Haile Mariama (1977–1991) do aktuální současnosti. Probrány budou následující dílčí témata:
Etiopská ústava, etnický federalismus, politická opozice, etiopská diaspora, volby v letech 2000 a 2005, Etiopie v makroregionálním kontextu, eritrejsko-etiopská válka (1998–2000), Oromové a oromský nacionalismus..
* START: 16:00
|
amopra
člen
|
12.11.09 20:02, odpovědět
Výstava už je nainstaloána v kavárně.. tak nedočkaci se mohou přijít podívat..)
|
amopra
člen
|
20.12.09 10:50, odpovědět
Dneska se koná poslední afrikanistická neděle tohoto roku... Bude zde výstava afrických masek a vánoční trh v režii O.S.AFRICKÝ DŮM + afrikanistické přednášky
17:00 – 18:00 * Mgr. Alena Rettová – Africká filosofie: přístupy, jazyky, medialita
18:15 – 19:15 * Mgr. Hana Geroldová – Mali – Dogoni
19:30 – 20:30 PhDr. Kateřina Werkman – Tradiční přístupy k řešení konfliktu a usmíření v subsaharské Africe
|
dominikform
člen
|
20.12.09 10:58, odpovědět
Už se těším!
|
amopra
člen
|
25.12.09 12:02, odpovědět
Krásné svátky a v roce 2010 znovu naviděnou.)) Nina Špitálníková
|
amopra
člen
|
7.1.10 01:04, odpovědět
Rok 2010 je zde a s ním i další vlna Afrikanistiky. 24.1.2010 - start: 16:00
* 16:00 – 17:15 * PhDr. Petr Skalník, CSc. * Přednáška na téma antropologie Afriky. Historie – Současnost „Studovali jsme vás už dost dlouho, teď jste zase na řadě vy“ Jak se dělá terénní výzkum mezi Afričany? Jak je to s africkými badateli? Zkoumají už Evropany? Nebo se ten čas zatím jen blíží.
17:30 – 18:30 * PaedDr. Hana Horáková, Ph. D.
* Cílem přednášky bude na základě afrikánské historiografie snaha rekonstruovat povahu afrikánské identity a proces jejich vlastní etnické rekonstrukce. Budou diskutovány hlavní pilíře afrikánské etnicity a identity, budou postiženy všechny významné fáze afrikánského nacionalismu a jejich role v koloniální a apartheidní éře. Zmíníme se rovněž o tzv. afrikánském disentu. V závěru se zaměříme na to, jak se Afrikánci v rámci Nové Jižní Afriky vyrovnávají se ztrátou politické moci a poklesem svého jazykového a kulturního kapitálu.
19:00 – dokument Sirotci z Nkadly ( 80 minut)
* Dokument BBC o dětech z afrických vesnic, které se musejí starat o své rodiče s diagnózou AIDS
více zde: http://www.crossclub.cz/program-detail/1078/
|
amopra
člen
|
12.1.10 16:46, odpovědět
kdyby se někdo nemohl dočkat Afrikanistiky, tak tuto neděli bude v klubu Cross cestopisná přednáška - Trabantem napříš afrikou.. Start 21:00 - vstup zdarma více zde: http://www.crossclub.cz/program-detail/1066/
|
Jimmy H.:)
|
12.1.10 18:34, odpovědět
To bys mela videt tu nasi akademickou pudu...kolikrat ji uz nevidim ani ja sam...
|