HlavickaHlavickaHlavickaHlavickaHlavicka
AFRO FÓRUM / Afropokec / AFRIKANISTIKA- projekt Ghettollegge

autor PŘÍSPĚVEK
amopra
člen
4.7.09 19:28, odpovědět

Buďte zdrávi,
V druhé polovině toho roku by měla v crossu začít výuka afrikanistiky v rámci projektu Ghettollege. V české republice afrikanistika na FFUK nedostala akreditaci, tudíž v nejbližších letech se kvůli byrokracii neotevře. To mě vedlo k tomu, rozvíjet tento obor jinde. SIce bez vysokoškolského diplomu, ale s vysokoškolskými profesory či lidmi z oboru .

* Cílem projektu Ghettollege je propojit kulturní život se vzděláváním pomocí kvalitních přednášek, workshopů, a kurzů v prostorách klubu Cross a umožnit tak lidem si rozšiřovat vzdělání.
* Vstupy na tyto večery jsou zdarma

Ráda bych od Vás slyšela nějaké tipy, rady či nápady, které by mohly projekt zkvalitnit či obohatit.

Děkuji Nina Špitálníková

AbE
člen
4.7.09 22:07, odpovědět

to zní moc dobře.. vím, že rastafariánství(+ reggae) není vyloženě o Africe, ale má v ní docela velké kořeny - určitě o tom napiš i lidem na www.onelove.cz

případné přednášky na toto téma bych moc uvítal

dominikform
člen
5.7.09 16:07, odpovědět

To je super zpráva! Prosím o podrobnosti. Hodně mě zajímá jižní afrika a Zimbabwe.

amopra
člen
5.7.09 16:55, odpovědět

Více info bude až v srpnu.. A začínat by se mělo září či říjen

Zatím mám potrvzeno pár vystudovaných afrikanistů, profesorů afrikanistiky i cestovatelů. Teď tomu dávám nějakou formu, jak by to mělo fungovat a vymýšlím bloky přednášek a workshopů. Co se týče témat, tak to bude hodně bohaté. Náboženství, kultura, politologie, hudba, tanec, cestopisy, dokumenty.. Nyní se bavím ještě s historiky z FFUK, tudíž to vypadá i na historii..

Bude se to konat v klubu Cross vždy určité dny v měsíci a vstup bude vždy zcela zdarma. Ale bude to dobré a těším se na to..)

Ale zda-li je nějaký nápad, tak budu za to ráda...

mr3ska
člen
5.7.09 21:49, odpovědět

Zdravím,

určitě by mě tahle věc zajímala a až budou k dispozici, rád bych dostal nějaké podrobnější informace. Klidně i formou článku na můj web www.onelove.cz - takovéhle věci velice rád podpořím.

S pozdravem Tomáš

amopra
člen
25.7.09 12:13, odpovědět

to dominikform - Co se týče Zimbabwe , tak na tu bude opravdu odborník, pak Otakar Hulec, myslím, že napsal i dějiny.

Jen tak malá ochutnávka profesorů, na které se můžete těšit..

Mgr. Jana Jiroušková, CSc. (kurátorka etnografického oddělení)
PhDr. Petr Skalník, CSc ( FFUHK)
PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D. ( FFZCU)
PhDr. et PaedDr. Hana Horáková, Ph.D. (FFUHK)
Prof. RNDr. Ivo BUDIL, Ph.D., DSc. (FFZCU)
PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D. ( FFZCU)
PhDr. Otakar Hulec, CSc. – (Předseda Sdružení přátel JARu, Zambie a Zimbabwe)
prof. RNDr. Václav Blažek, CSc. – (FFMU)
Mgr. Alena Rottová (School of oriental and African studies London)
Prof. PhDr. Josef Kandert, CSc. ( FSV)
Mgr. Hana Geroldová
Mgr. Kateřina Mildnerová ( FZCU)

a další..)

bedna
člen
27.7.09 21:40, odpovědět

Výborně. Určitě mám zájem. Teším se...

Obelix
moderátor
28.7.09 11:24, odpovědět

Výborný projekt, držím palce, rozhodně se ho zúčastním - doporučuji i J. Olšu (i když mám dojem, že teď působí někde v Asii) nebo Petra Jelínka

amopra
člen
28.7.09 14:43, odpovědět

Děkuji za tip.. podívám se oslovím..)

Jinak začínat se bude myslím přelom září/říjen, dodělávám bloky a rozděluji profesory.. A začátek asi bude rovnou s jihoafrickou kapelou, která zrovna přiletí na požádání jihoafrického velvyslanectví..

A v listopadu - výstava Nahá afrika

postupně budu dávat další infa..)

mr3ska
člen
28.7.09 22:20, odpovědět

Koukám, že se nejspíše bude opravdu na co těšit. Určitě bych tenhle projekt rád podpořil. Minimálně alespoň informacemi na webu. Budou-li letáky a nějaké zprávy během doby trvání projektu tak i jejich rozesíláním všem mým čtenářům. Kdyžtak mi dej vědět na unknowncb@seznam.cz

S pozdravem Tomáš aka mr3ska

< 1 2 3 4 5 >

PŘÍSPĚVEK
jméno:
text příspěvku:
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

PŘIHLÁŠENÍ

JAK NA FÓRUM?
KDYŽ SE ZAREGISTRUJETE

nejen že vám nikdo nevyfoukne vaše jméno ale budete moci:
  • dostávat upozornění na nové odpovědi emailem
  • zpětně editovat svoje příspěvky