| autor |
PŘÍSPĚVEK |
amopra
člen
|
4.7.09 19:28, odpovědět
Buďte zdrávi, V druhé polovině toho roku by měla v crossu začít výuka afrikanistiky v rámci projektu Ghettollege. V české republice afrikanistika na FFUK nedostala akreditaci, tudíž v nejbližších letech se kvůli byrokracii neotevře. To mě vedlo k tomu, rozvíjet tento obor jinde. SIce bez vysokoškolského diplomu, ale s vysokoškolskými profesory či lidmi z oboru . * Cílem projektu Ghettollege je propojit kulturní život se vzděláváním pomocí kvalitních přednášek, workshopů, a kurzů v prostorách klubu Cross a umožnit tak lidem si rozšiřovat vzdělání. * Vstupy na tyto večery jsou zdarma
Ráda bych od Vás slyšela nějaké tipy, rady či nápady, které by mohly projekt zkvalitnit či obohatit.
Děkuji Nina Špitálníková
|
AbE
člen
|
4.7.09 22:07, odpovědět
to zní moc dobře.. vím, že rastafariánství(+ reggae) není vyloženě o Africe, ale má v ní docela velké kořeny - určitě o tom napiš i lidem na www.onelove.cz
případné přednášky na toto téma bych moc uvítal
|
dominikform
člen
|
5.7.09 16:07, odpovědět
To je super zpráva! Prosím o podrobnosti. Hodně mě zajímá jižní afrika a Zimbabwe.
|
amopra
člen
|
5.7.09 16:55, odpovědět
Více info bude až v srpnu.. A začínat by se mělo září či říjen
Zatím mám potrvzeno pár vystudovaných afrikanistů, profesorů afrikanistiky i cestovatelů. Teď tomu dávám nějakou formu, jak by to mělo fungovat a vymýšlím bloky přednášek a workshopů. Co se týče témat, tak to bude hodně bohaté. Náboženství, kultura, politologie, hudba, tanec, cestopisy, dokumenty.. Nyní se bavím ještě s historiky z FFUK, tudíž to vypadá i na historii..
Bude se to konat v klubu Cross vždy určité dny v měsíci a vstup bude vždy zcela zdarma. Ale bude to dobré a těším se na to..)
Ale zda-li je nějaký nápad, tak budu za to ráda...
|
mr3ska
člen
|
5.7.09 21:49, odpovědět
Zdravím,
určitě by mě tahle věc zajímala a až budou k dispozici, rád bych dostal nějaké podrobnější informace. Klidně i formou článku na můj web www.onelove.cz - takovéhle věci velice rád podpořím.
S pozdravem Tomáš
|
amopra
člen
|
25.7.09 12:13, odpovědět
to dominikform - Co se týče Zimbabwe , tak na tu bude opravdu odborník, pak Otakar Hulec, myslím, že napsal i dějiny.
Jen tak malá ochutnávka profesorů, na které se můžete těšit..
Mgr. Jana Jiroušková, CSc. (kurátorka etnografického oddělení) PhDr. Petr Skalník, CSc ( FFUHK) PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D. ( FFZCU) PhDr. et PaedDr. Hana Horáková, Ph.D. (FFUHK) Prof. RNDr. Ivo BUDIL, Ph.D., DSc. (FFZCU) PhDr. Jan ZÁHOŘÍK, Ph.D. ( FFZCU) PhDr. Otakar Hulec, CSc. – (Předseda Sdružení přátel JARu, Zambie a Zimbabwe) prof. RNDr. Václav Blažek, CSc. – (FFMU) Mgr. Alena Rottová (School of oriental and African studies London) Prof. PhDr. Josef Kandert, CSc. ( FSV) Mgr. Hana Geroldová Mgr. Kateřina Mildnerová ( FZCU)
a další..)
|
bedna
člen
|
27.7.09 21:40, odpovědět
Výborně. Určitě mám zájem. Teším se...
|
Obelix
moderátor
|
28.7.09 11:24, odpovědět
Výborný projekt, držím palce, rozhodně se ho zúčastním - doporučuji i J. Olšu (i když mám dojem, že teď působí někde v Asii) nebo Petra Jelínka
|
amopra
člen
|
28.7.09 14:43, odpovědět
Děkuji za tip.. podívám se oslovím..)
Jinak začínat se bude myslím přelom září/říjen, dodělávám bloky a rozděluji profesory.. A začátek asi bude rovnou s jihoafrickou kapelou, která zrovna přiletí na požádání jihoafrického velvyslanectví..
A v listopadu - výstava Nahá afrika
postupně budu dávat další infa..)
|
mr3ska
člen
|
28.7.09 22:20, odpovědět
Koukám, že se nejspíše bude opravdu na co těšit. Určitě bych tenhle projekt rád podpořil. Minimálně alespoň informacemi na webu. Budou-li letáky a nějaké zprávy během doby trvání projektu tak i jejich rozesíláním všem mým čtenářům. Kdyžtak mi dej vědět na unknowncb@seznam.cz
S pozdravem Tomáš aka mr3ska
|